Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vinha do Mouro Branco 2020

Vinha do Mouro Branco 2020

€12,95
op voorraad
Volle maar knisperende mineraalvolle witte blend uit Portugal!
Beschrijving

Over het wijnhuis

In het noorden van Alentejo, ter hoogte van Lissabon, ligt het wijnhuis Quinta do Mouro. Het wijnhuis is eeuwenlang in het bezit geweest van de Zagalos familie. Echter kocht Tandarts Miguel Louro, toen nog in zijn twintiger jaren, in 1979 het historische Quinta do Mouro. Het grootste gedeelte van het benodigde kapitaal had hij vergaard door het winnen met pokeren. In eerste instantie wilde hij een dure auto kopen, maar koos uiteindelijk toch voor het wijnhuis.

De oudste gebouwen op het domein dateren uit de 18de eeuw en toen werd er al een ruimte voorzien voor het produceren van wijn (die vandaag nog steeds gebruikt wordt). In 1989 plantte Miguel de eerste wijnstokken en begon aan een hoog tempo met het bouwen van een reputatie. Hij staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid en dit komt ook terug in de wijnen. Wijnen met karakter die het resultaat zijn van innovatie en experimenteren (soms succesvol, soms niet) zonder blind mee te gaan met de trends in de markt. Als beloning voor zijn inspanningen werd Miguel in 2016 verkozen tot producent van het jaar. 

Wijngaard en regio

Alentejo is gelegen in het zuidoosten van Portugal, ten zuidoosten van Ribatejo en ten noorden van de Algarve. J De regio is het meest bekend om zijn rode wijnen en is verdeeld in acht subregio's: Portalegre, Borba, Redondo, Vidigueira, Reguengos, Mouros, Évora en Granja-Amareleja. Hoewel elke regio hun eigen klimaat, bodem en voorschrift heeft worden ze allen gelabeld als Alentejo DOC. Tegenwoordig genieten de wijnen een goede reputatie en worden de wijnen in Portugal verkocht voor tamelijk hoge prijzen. De Alentejo heeft aanzienlijk de aandacht getrokken van de wijnpers over de hele wereld vanwege zijn imposante kwaliteitswijnen.

Vinificatie

De wijn heeft 4 maanden in 300L gebruikt Franse eiken vaten gerijpt.

Geur

In de neus krachtige aroma's van citrusvruchten en tropisch fruit.

Smaak

De wijn is vol en heeft krachtige aroma's, blijft erg fris en heeft een mineraalvolle afdronk.

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij gevogelte en Mediterrane gerechten.

Land: Portugal
Regio Alentejo
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Quinta do Mouro
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Alvarinho, Arinto, Gouveio, Verdelho.
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee