Blauer Portugieser

Blauer Portugieser is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Midden-Europese wijnregio's, met name in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Het is een druivenras dat bekendstaat om zijn hoge opbrengst, vroege rijping en toegankelijke wijnen. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over de Blauer Portugieser-druif:

  1. Oorsprong: Ondanks zijn naam heeft Blauer Portugieser geen duidelijke Portugese oorsprong. De exacte herkomst van de druif is niet volledig bekend, maar het wordt verondersteld dat het zijn naam heeft gekregen omdat het ooit werd geassocieerd met Portugese wijnen of werd aangezien voor een druivensoort uit Portugal.

  2. Kenmerken: Blauer Portugieser is bekend om zijn grote bessen en trossen. Het is een productieve druivensoort met een relatief eenvoudige groei en rijping. De druiven hebben dunne schillen en bevatten weinig tannines, wat resulteert in wijnen die meestal licht van kleur en mild van smaak zijn.

  3. Smaakprofiel: De wijnen gemaakt van Blauer Portugieser vertonen vaak fruitige aroma's van rode bessen, kersen en soms kruidige tonen. De zuurgraad kan variëren, maar de meeste wijnen hebben een zachte zuurgraad, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

  4. Teeltgebieden: Blauer Portugieser wordt voornamelijk verbouwd in Midden-Europese landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. In Duitsland staat het bekend als "Blauer Portugieser," terwijl het in Oostenrijk vaak bekend is als "Blauer Portugieser" of "Kékoporto" en in Hongarije als "Kékportó."

  5. Wijnstijlen: Blauer Portugieser wordt vaak gebruikt voor de productie van lichte rode wijnen die jong gedronken moeten worden. Deze wijnen zijn ideaal als dagelijkse wijnen en kunnen goed gekoeld worden geserveerd.

  6. Blends: Hoewel Blauer Portugieser vaak als een op zichzelf staande variëteit wordt gebruikt, wordt het soms ook gemengd met andere druivensoorten om verschillende stijlen te creëren.

  7. Foodpairing: De lichte en fruitige karakteristieken van Blauer Portugieser maken het een goede match voor diverse gerechten, waaronder lichte vleesgerechten, gevogelte en gerechten met kip.

Blauer Portugieser is een druivenras dat populair is vanwege zijn toegankelijkheid en het vermogen om wijnen te produceren die gemakkelijk te genieten zijn, vooral in een informele setting. Het is vaak te vinden in Midden-Europese wijnregio's als een aangename rode wijn voor dagelijks gebruik.

Geen producten gevonden...