Bobal

Bobal is een rode druivensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. Het is een inheemse druif die voornamelijk wordt verbouwd in de regio's Valencia en Utiel-Requena, gelegen aan de oostkust van Spanje. Bobal heeft de reputatie van een sterke en robuuste druif, en het staat bekend om zijn diepe kleur en krachtige smaak. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over de Bobal-druif:

  1. Kenmerken: Bobal produceert wijnen met een diepe, intense kleur en een hoog tanninegehalte. De druif staat bekend om zijn kracht en structuur, waardoor het wijnen oplevert die goed kunnen rijpen en vaak een aanzienlijk verouderingspotentieel hebben.

  2. Smaakprofiel: De smaak van Bobal-wijnen kan variëren, maar ze vertonen vaak tonen van donker fruit, zoals bramen en zwarte bessen, aangevuld met kruidige en aardse nuances. Het tanninegehalte draagt bij aan de stevige structuur van de wijnen.

  3. Teeltgebied: Bobal is vooral te vinden in de regio's Valencia en Utiel-Requena aan de oostkust van Spanje. Het gedijt goed in het warme klimaat van deze regio's.

  4. Ouderdom van de wijnstokken: In sommige gebieden kunnen de wijnstokken van Bobal oud zijn, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen. Oude wijnstokken hebben de neiging om lagere opbrengsten te produceren, maar de druiven die ze voortbrengen hebben vaak meer concentratie en diepte.

  5. Wijnstijlen: Bobal wordt gebruikt voor de productie van verschillende wijnstijlen, waaronder zowel jonge, fruitige wijnen als wijnen die gerijpt zijn in houten vaten, waardoor ze een meer complex karakter krijgen.

  6. Foodpairing: Door zijn krachtige karakter en stevige tannines past Bobal goed bij vleesgerechten, zoals gegrild rood vlees, lamsvlees en stoofschotels. De wijn kan ook goed samengaan met hartige kazen.

  7. Duurzaamheid: Bobal heeft een natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor het een relatief onderhoudsarme druif is en goed gedijt in duurzame wijnbouwpraktijken.

Bobal heeft de aandacht getrokken van wijnliefhebbers en wijnmakers vanwege zijn unieke eigenschappen en het vermogen om wijnen te produceren met kracht en diepte. Hoewel het niet zo wijdverspreid is als sommige andere druivensoorten, heeft het een speciale plaats in de Spaanse wijnwereld en wordt het gewaardeerd om zijn bijdrage aan karaktervolle rode wijnen.

Organic Bobal Rosé 2023
€8,25
op voorraad
Droge fruitige doordrinkbare zeer betaalbare Spaanse zomerknaller! Value for money!
Organic Bobal Rosé 2023
Droge fruitige doordrinkbare zeer betaalbare Spaanse zomerknaller! Value for money!
€8,25