Bonarda

Bonarda is de naam van verschillende druivensoorten die in verschillende wijnregio's worden geteeld. Er zijn twee belangrijke variëteiten die vaak worden aangeduid als Bonarda: Bonarda Piemontese, voornamelijk geteeld in de regio Piemonte in Noord-Italië, en Bonarda, ook bekend als Bonarda Argentina of Douce Noire, een rode druivensoort die veel voorkomt in Argentinië. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over beide Bonarda-variëteiten:

Bonarda Piemontese (Italië):

  1. Herkomst: Bonarda Piemontese komt oorspronkelijk uit de regio Piemonte in Noord-Italië.

  2. Kenmerken: Het is een rode druivensoort die vaak wordt gebruikt voor de productie van lichte, fruitige rode wijnen. De wijnen hebben meestal een medium tot hoge zuurgraad en kunnen aroma's van rood fruit, zoals kersen en frambozen, vertonen.

  3. Teeltgebied: Bonarda Piemontese wordt voornamelijk geteeld in Piemonte, hoewel het in sommige andere delen van Italië en de wereld kan voorkomen.

  4. Menging: In sommige regio's kan Bonarda Piemontese worden gebruikt als een component in blends om karakter en complexiteit toe te voegen.

Bonarda Argentina (Argentinië):

  1. Herkomst: Bonarda in Argentinië wordt vaak aangeduid als Bonarda Argentina of Douce Noire. Hoewel het lange tijd werd aangenomen dat het dezelfde druivensoort was als de Bonarda in Italië, is het nu bekend dat het waarschijnlijk identiek is aan de Franse druif Corbeau.

  2. Kenmerken: Bonarda Argentina produceert meestal diepgekleurde rode wijnen met een rijke body en zachte tannines. De wijnen vertonen vaak aroma's van donker fruit, zoals bramen en pruimen, en hebben soms een lichte kruidigheid.

  3. Teeltgebied: Bonarda is een van de meest aangeplante druivensoorten in Argentinië en wordt voornamelijk verbouwd in regio's zoals Mendoza en San Juan.

  4. Populariteit: In Argentinië heeft Bonarda de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn toegankelijke karakter en het vermogen om wijnen van goede kwaliteit te produceren.

  5. Foodpairing: Bonarda-wijnen, zowel uit Italië als Argentinië, kunnen goed samengaan met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder gegrild vlees, pastagerechten en pizza.

Het is belangrijk op te merken dat Bonarda verschillende namen kan hebben en in verschillende regio's verschillende druivensoorten kan vertegenwoordigen. Het loont daarom altijd de moeite om de specifieke regio of herkomst van de Bonarda-wijn te controleren om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de druivensoort en de resulterende wijnstijl.

Geen producten gevonden...