Cantina Cellaro

Over het wijnhuis

Cantina Cellaro ligt 65 kilometer ten zuidwesten van Palermo in Sicilië, in Sambuca di Sicilia. Dit dorpje ligt in het hart van de provincie Agrigento. Een waanzinnig uitzicht! Cantina Cellaro ligt 65 kilometer ten zuidwesten van Palermo in Sicilië, in Sambuca di Sicilia. Dit dorpje ligt in het hart van de provincie Agrigento. Een waanzinnig uitzicht! Op 600 meter boven zeeniveau strekt de ene na de andere wijngaard zich uit. Heel kenmerkend voor deze streek zijn de prachtige bergen die het meer van Arancio omringen. 

Dit wijnhuis maakt al eeuwen wijnen. De echte groei van het wijnhuis kwam na een strategische overeenkomst tussen Cantine Cellaro en Farnese Vini. De samenwerking werd meteen rigoureus aangepakt: alle wijnen werden herzien. Zowel de productiemethode als de branding werd opnieuw uitgevonden, om de wijnen beter aan te laten sluiten bij de authentieke manier van wijn maken die hier wordt toegepast.  Op het etiket prijkt nu de slak (Luma) die in de wijngaarden leeft. Dit slakje is het bewijs is van de schone en natuurlijke landbouw van het wijnhuis.

Met de uitbreiding van het wijnhuis steeg ook het aantal, en oppervlakte van, de wijngaarden. De partners van Cantine Cellaro begonnen met het in kaart brengen en classificeren van het gebied. Hierdoor konden zien welke gebieden het meest geschikt waren voor specifieke druivenrassen. Onder Cantine Cellaro vallen nu zo’n 1.000 wijnmakers met ongeveer 1.700 hectare wijngaard.

Geen producten gevonden...