Bourboulenc

Bourboulenc is een witte druivensoort die voornamelijk voorkomt in de Zuid-Franse wijnregio's, met name in de Provence en de Rhône-vallei. Het is een inheemse druif die bekend staat om zijn frisse zuren en het vermogen om goed te gedijen in warme klimaten. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over de Bourboulenc-druif:

  1. Kenmerken: Bourboulenc produceert wijnen met levendige zuren en een fris karakter. De druif heeft een dikke schil, wat bijdraagt aan de frisheid en structuur van de wijnen.

  2. Smaakprofiel: Bourboulenc-wijnen vertonen vaak aroma's en smaken van citrusvruchten zoals citroen en grapefruit, evenals florale en kruidige tonen. De wijnen kunnen een goede mineraliteit en een lichte kruidigheid hebben.

  3. Teeltgebied: Bourboulenc is voornamelijk te vinden in de Zuid-Franse wijnregio's, met name in de Provence en de Rhône-vallei. Het gedijt goed in de warme en droge omstandigheden van deze regio's.

  4. Blends: Bourboulenc wordt vaak gebruikt als onderdeel van witte blends, waar het wordt gemengd met andere inheemse druivensoorten zoals Grenache Blanc, Clairette, en Roussanne. Deze blends resulteren in complexe en goed gebalanceerde witte wijnen.

  5. Weerstand: Bourboulenc heeft de reputatie bestand te zijn tegen warme en droge omstandigheden, waardoor het een geschikte keuze is voor de mediterrane klimaten van Zuid-Frankrijk.

  6. Duurzaamheid: De druivensoort is vaak gewaardeerd vanwege zijn resistentie tegen ziekten en plagen, wat gunstig is voor duurzame wijnbouwpraktijken.

  7. Wijnstijlen: Bourboulenc wordt gebruikt bij de productie van zowel stille witte wijnen als mousserende wijnen. De stijl kan variëren, variërend van licht en verfrissend tot voller en complex, afhankelijk van de regio en de wijnmakerij.

  8. Internationale aanplant: Hoewel Bourboulenc voornamelijk in Frankrijk wordt verbouwd, is de druif ook elders in de wereld aangeplant, zij het in kleinere hoeveelheden.

Bourboulenc draagt bij aan de diversiteit van de Zuid-Franse wijnen en wordt vaak gewaardeerd om zijn vermogen om frisse en levendige witte wijnen te produceren die goed passen bij de mediterrane keuken. Het is een druivensoort die steeds meer erkenning krijgt voor zijn rol in het creëren van hoogwaardige blends en enkele cépage-wijnen.

Arnavès Châteauneuf-du-Pape Blanc 2019
€31,25
op voorraad
De absolute witte icoonwijn uit de Rhône!
Arnavès Châteauneuf-du-Pape Blanc 2019
De absolute witte icoonwijn uit de Rhône!
€31,25