Over het wijnhuis
Wijnhuis Masseria Borgo Dei Trulli heeft zijn naam te danken aan de kalkstenen huizen die in deze streek te vinden zijn. De huizen zijn gebouwd zonder cement en hebben een kegelvormig dak. En deze staan bekend als een trullo of trulli. Het is opgericht door Luca Pomaro en wijnmaker Alessandro Michelon, met als uitgangspunt het produceren van wijnen van inheemse druiven die het karakter van de specifieke regio waar ze worden verbouwd tot uitdrukking brengen.
Wijngaard en regio
De Negroamaro druiven zijn zorgvuldig geselecteerd uit wijngaarden met een lage opbrengst in de provincie Taranto. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 15 tot 25 jaar. De druiven worden bij optimale rijpheid volledig met de hand geoogst.
Vinificatie
Na het ontstelen worden de druiven gekneusd, waardoor ze intact blijven en de schade aan de schil wordt verminderd. Hierdoor wordt de kleurextractie geoptimaliseerd. De fermentatie die daarop volgt vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 23 tot 25 graden gedurende 8 tot 10 dagen. Na de malolactische gisting wordt de wijn overgebracht naar roestvrijstalen containers.
Geur
In de neus aroma's van pruim, aardbei, bramen en zwarte peper.
Smaak
In de mond een krachtige, dichte rode wijn met veel fruit en een zachte structuur in de mond. Enerzijds zorgen het geweldige fruit, anderzijds aroma's van verse kruiden en munt voor een zekere sappigheid en frisheid.
Serveren bij
Een goede wijn om te combineren met kruidige kipgerechten of gegrilde groenten. Maar ook wild, gerechten met paddestoelen en pasta's met kruidige sauzen smaken erg goed bij deze wijn.
Land: | Italië |
Regio | Puglia |
Subregio/Classificatie: | Salento IGT |
Wijnhuis: | Masseria Borgo dei Trulli |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Negroamaro |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |