Over het wijnhuis
Doña Paula is een wijnhuis wat kwaliteitswijnen produceert. Het wijnhuis is opgericht in 1997 in Mendoza. Alle wijngaarden zijn in het bezit van Doña Paula en bevinden zich in de beste delen van het land. In alle wijnen proef je de karakteristieken van het land en het terroir terug.
Wijngaard en regio
Mendoza ligt erg hoog en ten oosten van het Andesgebergte. De pieken van de Andes schermen de wijngaarden grotendeels af. Hierdoor worden de wijngaarden nauwelijks getroffen door regenbuien en is de grond erg droog. Toch komt er genoeg smeltwater vanaf de bergen naar beneden. De druiven groeien op een combinatie van zand, klei en kiezels. Dit is een perfecte combinatie als we het hebben over opname van water; het water kan goed de grond in trekken.
Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt. Koude pre-fermentatie maceratie zorgt voor het behoud van primaire aroma's. De most wordt vervolgens gefermenteerd bij lage temperaturen. Spontane malolactische fermentatie wordt uitgevoerd. De wijn wordt 12 maanden bewaard in Franse eikenhouten vaten (eerste, tweede en derde gebruik). Deze vaten worden gerookt met een uniek proces waardoor ze aroma's krijgen die lijken op de houtskool van een typisch Argentijnse barbecue.
Geur
In de neus een bijzonder rokerige geur in combinatie met gekonfijt fruit.
Smaak
Prachtige rode wijn met fluweelzachte smaken van rood fruit, zoete specerijen en vanille.
Serveren bij
Ja, wat kunnen we anders zeggen dan; de ultieme barbecue-wijn. Deze wijn is rokerig en kan dus ook rokerige smaken goed hebben. Gegrild vlees of gerechten die goed gekruid zijn matchen goed bij deze wijn.
Land: | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Subregio/Classificatie: | Luján de Cuyo GI |
Wijnhuis: | Viña Doña Paula |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Bonarda, Cabernet Sauvignon, Malbec |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |