Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Riesling Trocken 2021

Riesling Trocken 2021

€13,75
op voorraad
Strakke stijl uitgebalanceerde moezel riesling!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De oorspronkelijke naam van het landgoed, Schlagkamp-Desoye, verwijst naar hun oorsprong: de wortels van de familie gaan terug langs een lijn van Duitsland naar Oostenrijk naar België en tenslotte Frankrijk. De familie draagt ​​haar opvallende wapen (twee snoeken tegen een rood veld) al sinds 1602. De banden met de familie Schlagkamp werden in 1958 bezegeld in liefde en huwelijk, waardoor nieuwe elementen aan de heraldiek werden toegevoegd: drie eiken op een veld van rood . Sindsdien zijn de families en hun wapens onafscheidelijk.

Dieter Schlagkamp leidde en breidde het landgoed uit van 1973 tot 2003, en nu zet zijn zoon Andreas zijn werk voort. Hij brengt een eigentijds tintje in de lange traditie van de familie. De toekomst van het landgoed lijkt ook geregeld – te zijner tijd staan ​​de kinderen van Andreas klaar om de 12e generatie te worden om het landgoed te leiden.

Wijngaard en regio

Zoals bijna alle wijngaarden in de Mosel liggen de wijngaarden op extreem stijle hellingen aan de rand van de gelijknamige rivier. Dit zorgt voor een optimale ligging voor de absorptie van zowel zonlicht als warmte. Voeg daaraan toe dat de bodem bezaaid is met leisteen en je hebt de perfecte omstandigheden om prachtige wijnen te produceren. Deze leisteen zorgt er namelijk voor dat warmte behouden wordt maar het veroorzaakt ook mede de kenmerkende minerale smaak van elegante Rieslings.

Vinificatie

-

Geur

In de neus aroma's van gele perzik, tropisch fruit en specerijen.

Smaak

Elegante mineraalvolle strakke riesling met knisperende zuren en een heel licht zoetje in de afdronk.

Serveren bij

Heerlijk bij Aziatische gerechten.

Land: Duitsland
Regio Mosel
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Schlagkamp
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Riesling
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 11.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Sc
Bio: Nee