Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lumà Nero d'Avola Bio 2022

Lumà Nero d'Avola Bio 2022

€9,50
op voorraad
Zwoele zachte Nero d'Avola gemaakt met warm en rijp biologisch fruit!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Cantine Cellaro is een bijzondere coöperatie in het westelijke deel van Sicilië. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 tot 600 meter in de omgeving van het Lago Arancio. Dat is in de buurt van de plek die ooit bekend werd door de beroemde Marsala. Maar tegenwoordig worden hier fraaie droge wijnen gemaakt, deels van dezelfde druiven als Marsala. Cantine Cellaro heeft van het gebruik van lokale druiven zijn specialiateit gemaakt. De coöperatie heeft maar liefst zo’n 1000 leden, die in totaal zo’n 1700 hectare wijngaarden bewerken. Bij wit is grillo de belangrijkste lokale druif, bij rood zijn dat nero d’avola en nerello mascalese. 

Wijngaard en regio

De coöperatie heeft zijn positie weten te versterken door een strategische overeenkomst met Farnese Vini, het dynamische bedrijf uit de Abruzzen. Dat heeft geleid tot een herziening van het assortiment, met een andere, mooiere uitmonstering van de wijnen. Daarnaast werden de wijngaarden in kaart gebracht, om te kijken welke wijngaarden het meest geschikt zijn voor welke druiven. Dat is de sleutel tot het unieke karakter en het succes van de wijnen onder het label Lumà.

Vinificatie

Voor deze wijn worden de druiven licht gedroogd, zodat ze 15-20% indrogen, waardoor het suikergehalte stijgt, en de wijn meer rijkdom, volume en kracht krijgt. De druiven zijn perfect rijp en ondergaan een lange gisting op de schillen, om de wijn kracht en kleur te geven. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden op barriques om hem mooi af te ronden.

Geur

In de neus rijke aroma's van kruiden, chocola, zoete kersen, koffie en leer.

Smaak

De smaak is zwoel, krachtig, rond en soepel met een klein vleugje zoet fruit door het indrogen van de druiven.

Serveren bij

Rijke pastagerechten, gegrild vlees, charcutterie.

Land: Italië
Regio Sicilia
Subregio/Classificatie: Terre Siciliane IGT
Wijnhuis: Cantina Cellaro
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Nero d'Avola
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja