Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Very Limoux Rouge 2020

Very Limoux Rouge 2020

€9,25
op voorraad
Very lekkere betaalbare rode blend uit de Languedoc!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Very Limoux is een wijn van een coöperatief, Anne de Joyeuse. Er wordt gewerkt met het uiterste respect voor de natuur, zodat u ook de vermelding Sustainable Viticulture ziet op het etiket. Ieder druivenras groeit op een plek waar deze het mooiste resultaat geeft en de druifspecifieke kenmerken optimaal tot hun recht komen.

Wijngaard en regio

Alle variëteiten komen van wijnstokken die gelegen zijn in gebieden die profiteren van uitzonderlijke klimatologische omstan-digheden. De Merlot en Carbernet Franc in het Westen, onder invloed van de Oceaan, geplant op een klei-kalksteen helling. Dit geeft de wijn zijn elegantie. De Syrah en Malbec in het Noord-Oosten, onder een mediterrane invloed, geplant op fijnere kleigronden. Dit geeft de wijn zijn fruitigheid en de body. In het Zuiden in de Boven-Aude-Vallei zorgt de nabijheid van de Pyreneeën voor een langere rijping van de verschillende variëteiten wat de wijn zijn frisheid en finesse geeft. Deze unieke omstandigheden, in combinatie met een goede wijnbouw, maken het produceren van deze uitzonderlijke wijn mogelijk.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd. De variëteiten worden ieder afzonderlijk bereid en dan pas geblend. Hierna volgt nog een rijping van 8 à 9 maanden op eikenhouten vaten.

Geur

In de neus aroma's van kersen, zwarte bessen en frambozen.

Smaak

In de mond zwarte kersen met kruidige tonen, mooi rond en een fijne afdronk.

Serveren bij

Deze heerlijke blend past perfect bij gevogelte, gegrilde steak en bij kazen.

Land: Frankrijk
Regio Languedoc-Roussillon
Subregio/Classificatie: AOC Limoux
Wijnhuis: Anne de Joyeuse
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Merlot, Syrah, Malbec, Cabernet Franc
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee