Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Verdejo Fermentado En Barrica 2021

Verdejo Fermentado En Barrica 2021

€14,25
op voorraad
Subtiel zachte houtgelagerde verdejo!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Nius is het merk van de Nederlandse wijnmaker Rudolph Nipius. Nius is de afkorting van de familienaam. De ‘pi’ die uit de naam gelaten is vinden we terug op het etiket in de vorm van een pi-teken. Rudolph werkt samen met wijnmakers uit Spaanstalige regio’s om wijnen te produceren die precies die kenmerken en karakteristieken van het gebied tonen. Zijn kennis over de taal, regio en cultuur deed hij op na jarenlang gewerkt te hebben in deze gebieden met onder andere koffie en tabak. Sinds 2003 worden de wijnen op de markt gebracht onder de naam Nius.

Wijngaard en regio

De druiven zijn afkomstig van zeer oude wijngaarden op de hoogste heuvels in Rueda. De druiven die hier groeien zijn kleiner, rijpen langzamer en gelijkmatiger en worden daarom later geoogst dan de druiven in de lager gelegen dalen.

Vinificatie

De geoogste druiven worden vergist op gecontroleerde temperatuur op Frans eiken vaten van 225 liter gedurende 18-20 dagen.De wijn heeft aansluitend 6 maanden houtrijping gehad.

Geur

In de neus aroma's van limoen, peer, ananas, venkel, groene kruiden en licht getoast eiken.

Smaak

De wijn zit vol rijp wit fruit, is tropisch, met frisse zuren, mineraal en geïntegreerde houttonen. Lange aanhoudende volle afdronk, met elegant gebalanceerde zuren.

Serveren bij

Heerlijk bij gegrilde vis, gevogelte of kalfsvleesgerechten.

Land: Spanje
Regio DO Rueda
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Nius
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Verdejo
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 13%
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee