Over het wijnhuis
Valdelacierva is meer dan alleen een wijnmakerij. Sinds enkele jaren komt de waarde, authenticiteit en persoonlijkheid van elk van zijn wijngaarden tot uiting in het DNA van zijn wijnen. Briones, Baños de Ebro, San Vicente de la Sonsierra en Tudelilla zijn de belangrijkste dorpen waar de wijngaardpercelen zijn gelegen (in feite is Valdelacierva een van de Rioja wijnmakerijen met het hoogste aantal geregistreerde Viñedo Singular of Single Vineyard-percelen). De passie van de wijnmakerij voor zorgvuldige, methodische wijnbereiding en zijn terroir zorgen ervoor dat uitmuntendheid een continu en intrinsiek onderdeel is van de wijnbereiding in Valdelacierva, en niet alleen een resultaat dat aan het einde van het proces moet worden gemeten.
Wijngaard en regio
Baños de Ebro
Vinificatie
Ontsteelde en niet geplette druiven, vaten in kleine kegelvormige vaten. De gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 24ºC - 26ºC gedurende 5 - 7 dagen. Maceratie na de gisting met een gemiddelde van 12 dagen per batch. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken vaten van 500 l en 225 l.
De rijping vindt 24 maanden plaats in diezelfde nieuwe Franse eikenhouten vaten. Het
wordt vervolgens gedurende 15 maanden op fles gerijpt.
Geur
Intens, complex en harmonieus, wilde zwart bessen met een minerale achtergrond, toffees,
cacao en Frans eiken gekruide tonen
Smaak
Goed gestructureerd, zacht, breed en vlezig met een aanhoudende en elegante finish met cacoa en toffee hints. De afdronk is lang en aanhoudend.
Serveren bij
Fantastisch om zo te drinken, maar ook prachtig bij gerechten met gegrild vlees met knoflook of ziltige kazen.
Land: | Spanje |
Regio | Rioja DOC |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Va |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Tempranillo |
Jaargang: | |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |