Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel The Bernard Series Hand Picked Viognier 2022

The Bernard Series Hand Picked Viognier 2022

€17,75
op voorraad
Elegante rijpe stijl Viognier uit Zuid-Afrika!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik. Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir.

Wijngaard en regio

The Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar', omdat hij niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was en volledig naar zijn zin. Viognier is een vrij recent aangeplante druif in Zuid-Afrika, die mooi past bij het mediterrane klimaat van de Kaap. Hij is dan ook heel succesvol. Het is een delicate druif, die dan ook met de hand wordt geplukt -hand-picked- om zijn mooie fruit perfect te bewaren tot in de wijn. Een heerlijk en bijzonder glas wit.

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die tot de oudste viognier-aanplant van Zuid-Afrika behoren; de helft gist op gebruikte Franse barriques, de andere helft op roestvrij staal om het fruit en zijn frisse en levendige karakter te behouden.

Geur

In de neus rijke aroma's van rijp wit fruit, rozijnen en bananen, peer en meloen.

Smaak

De smaak is krachtig en elegant, heel aantrekkelijk, zacht en sappig, intens en rijp, noten en honing, knappe wijn, mooie lengte.

Serveren bij

Ideaal bij exotische gerechten uit de Aziatische keuken, zoals geroosterde eend met hoi-sin, milde curry-gerechten, won-ton van varkensvlees, maar ook lekker bij een salade.

Land: Zuid-Afrika
Regio West-Kaap
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Bellingham
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Viognier
Jaargang: 2019
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 10-12 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee, wel vegan friendly