Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Terroir des Dinosaures Malbec 2021

Terroir des Dinosaures Malbec 2021

€9,25
op voorraad
Zwoele kruidige Malbec uit Limoux!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De cave Anne de Joyeuse is een coöperatieve in Limoux in het uiterste zuiden van Frankrijk (nog ten zuiden van Carcassonne). In tegenstelling tot wat je zou denken is Anne de Joyeuse geen dame maar een heer. De naam werd gekozen als eerbetoon aan de man die ten tijde van koning Hendrik de 3e van Frankrijk (1551-1589) het hertogdom Joyeuse onder zijn hoede kreeg. De streek ligt aan de voet van de Pyreneeën (departement Aude) en de wijngaarden (tot wel 500m hoog) zijn de meest westelijke van de Languedoc. Er staan zowel mediterrane (syrah, grenache, mourvèdre e.a.) als internationale druiven (merlot, cabernet sauvignon, chardonnay e.a.) aangeplant. Dat komt omdat de streek een klimaat geniet dat beïnvloed wordt door zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee.

Wijngaard en regio

De wijngaarden waaruit deze wijn afkomstig is liggen allemaal aan de voet van de Pyreneeën. Het zijn koele wijngaarden die daardoor fijn fruit voortbrengen. 

Vinificatie

De handgeplukte druiven worden op kwaliteit gesorteerd, trossen ontsteeld en temperatuur gecontroleerd gevinifieerd in een roestvrij stalen vat waarin men de schilletjes regelmatig onderdompelt in de most voor een hogere kleur- en smaakconcentratie. Hierna ondergaat de wijn deels een rijping in inox, deels in grote eiken voeders en een deel in barrique.

Geur

In de neus aroma's van zwarte bessen, viooltjes, specerijen en cederhout.

Smaak

In de mond aroma's van donker fruit, toast en vanille. De zachte textuur en rijpe tannines geven een zachte aanzet in de mond en een lichtdrogende afdronk.

Serveren bij

Heerlijk bij gegrild vlees en kruidige gerechten.

Land: Frankrijk
Regio Languedoc Roussillon
Subregio/Classificatie: IGP Pays D'Oc
Wijnhuis: Anne de Joyeuse
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Malbec
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee