Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sapo de Otro Pozo Blend de Tintas 2022

Sapo de Otro Pozo Blend de Tintas 2022

€24,95
op voorraad
Krachtige blend met een wel heel bijzonder etiket! (check de link)
Beschrijving

Over het wijnhuis 

"Mosquita Muerta" is een Spaanse uitdrukking die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die aanvankelijk weinig potentieel lijkt te hebben maar uiteindelijk opmerkelijke prestaties levert. José Millán koos deze naam als een knipoog naar degenen in de regio die twijfelden aan zijn ondernemerspotentieel in de wijnwereld. Circa 70% van de Mosquita Muerta-productie vindt zijn weg naar Buenos Aires, waar de wijnen plotseling een hit zijn geworden onder Argentijnse wijnkenners.

In 2009 begon José met het idee om Premium Blends te maken, niet beperkt tot alleen Malbec. Hiervoor selecteren ze zorgvuldig verschillende druivenrassen uit diverse wijngaarden aan de voet van de Andes in belangrijke wijngebieden van Mendoza, Argentinië.

Zijn filosofie is gebaseerd op het gebruik van verschillende fermentatie- en verouderingstechnieken in de wijnmakerij voor het creëren van prachtige handgemaakte wijnen. Dit project is zeer persoonlijk, want achter elke Mosquita Muerta-wijn schuilt een verhaal van José dat hij graag met ons deelt.

Wijngaard & Regio

Uco Valley, waaronder Gultallary, Vista Flores, El Manzano, Chacayes, en Lujan de Cuyo-Maipú (de oorsprong van Malbec), zoals Perdriel, Barrancas, en Agrelo, vormen enkele van hun wijngaarden. Met de druiven van deze wijngaarden wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Zo wordt er met gisten gewerkt welke op de druif en in de wijngaard voor komen, wordt er minimaal tot geen sulfiet gebruikt en filteren ze de wijnen maar licht.

 

 

Vinificatie

Oogst (60% Malbec, 20% Syrah, 20% Cabernet Franc) wordt handmatig uitgevoerd, waarbij de beste druiven in de wijngaard worden geselecteerd. De druiven komen van zorgvuldig geselecteerde landgoederen in de Uco-vallei, op hoogtes variërend tussen 1000 en 1300 meter boven zeeniveau (3280 - 4265 voet). Deze regio is gekozen omdat het tot de beste in Argentinië behoort om wijnen met goede concentraties en complexiteit te verkrijgen.

Geur

In de neus krachtige aroma's van zwart fruit en specerijen.

Smaak

De wijn is harmonieus, weelderig en krachtig. Aroma's van donker fruit geven diepte en de wijn heeft een sappige complexe afdronk.

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, stoofgerechten en rijpe harde kazen. 

Land: Argentinië
Regio Mendoza
Subregio/Classificatie: Uco Valley
Wijnhuis: Mosquita Muerta
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Malbec, Syrah, Cabernet Franc
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee