Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel QuiXote Petit Verdot 2018

QuiXote Petit Verdot 2018

€17,50
op voorraad
Complexe maar elegante Spaanse Cru wijn!
1-2 dagen
Beschrijving

Over het wijnhuis

Op het landgoed van familie bodega Pago Casa del Blanco worden onze ambachtelijke QuiXote Pago wijnen al generaties lang geproduceerd. Deze Pago wijnen behoren tot de meest exclusieve wijnen van Spanje en zijn vergelijkbaar met een Grand Cru. Sinds 2009 behoort de Denomación de Origen Protegida (D.O.P.) Pago Casa Del Blanco tot één van de 20 single-estate wijngaarden met ‘Vino de Pago’ certificering. Dit gebied ambieert de hoogst mogelijke standaarden met strenge geografische criteria.

Wijngaard en regio

De Denomación de Origen Protegida (D.O.P.) Pago Casa del Blanco behoort tot een van de 20 wijngaarden met ‘Vino de Pago’ status. Dit gebied ambieert de hoogst mogelijke standaarden met strenge geographische criteria, de focus ligt op single estate wijnen met een internationale reputatie. Op de kwaliteit van de wijnen wordt strikt toezicht gehouden door een Raad van Toezicht met gebruik van een garantiezegel met eigen logo.

Vinificatie

Deze unieke wijn wordt gecreëerd door de combinatie van het specifieke terroir van vulkaanbodem met het microklimaat. De druiven worden per perceel geoogst op hun optimale rijpingstijd. Hierdoor krijgen de Pago wijnen een unieke persoonlijkheid, met een smaakvolle complexiteit. De QuiXote wijnen zijn te vinden bij diverse exclusieve sterrenrestaurants over de gehele wereld!

De druiven worden traditioneel met de hand geplukt en geselecteerd. De wijn rijpt 12 maanden in Amerikaanse en Franse eiken vaten.

Geur

De geur van blauwe bloemen, viooltjes en seringen domineert. 

Smaak

In de mond een perfecte harmonie van smaken met tonen van vijgen en cacao. Een volle lang aanhoudende afdronk. 

Serveren bij

Deze wijn gaat goed samen met verschillende soorten wild, foie gras, braadvlees, ossenstaart en rundvlees.

Land: Spanje
Regio Castilla La Mancha
Subregio/Classificatie: D.O.P. Pago Casa del Blanco
Wijnhuis: Pago Casa del Blanco
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Petit Verdot
Jaargang: 2014
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee