Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pundericher Mariënburg GG 2021

Pundericher Mariënburg GG 2021

€33,50
op voorraad
Topterroir wijn van Lay!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Weingut Lay is het door een familie gerunde wijnhuis Lay en zijn gevestigd in het historische centrum van Pünderich. De familie verbouwt al tien generaties wijn. Tegenwoordig wordt de boerderij van 3,6 hectare gerund door Werner, Otti en Matthias Lay. Traditioneel staat het druivenras Riesling bij het wijngoed op de voorgrond. Pinot Blanc, Rivaner, Dornfelder en Pinot Noir worden ook verbouwd.

In de wijngaard, maar ook in de hele operatie, speelt duurzaamheid voor Matthias een grote rol. Gekenmerkt door de lange familietraditie voelt hij zich verplicht om de basis voor een zeer goede wijnkwaliteit in Pünderich voor toekomstige generaties te behouden door milieubewust en economisch handelen. Daarom zijn ze ook betrokken bij het “Mosel-project” en hebben ze regionale wilde bloemensoorten tussen de rijen wijnstokken gezaaid om de biodiversiteit te bevorderen.

Wijngaard & regio

De wijngaarden liggen aan weerszijden van de Moezel, de beste liggen op het terrein van Pündericher Marienburg (waar ook icoon Clemens Busch zijn topwijngaarden heeft). Onder de uitkijktoren bevindt zich verreweg de meest waardevolle wijngaard, een zuivere zuidhelling die alleen met nauwgezet handwerk kan worden bebouwd. De wijnstokken zijn er meer dan 65 jaar oud. Elk jaar oogsten ze uitstekende kwaliteiten van deze steile helling, waarvan het karakter onmiskenbaar is.

Vinificatie

-

Geur

In de neus complexe rijke aroma's steenfruit en citrus. 

Smaak

De wijn is groots in smaak en balans en heeft veel bewaarpotentieel.

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij Aziatische gerechten of om zo opzich zelf te drinken. 

Land: Duitsland
Regio Moezel
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Weingut Lay
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Riesling
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee