Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Princess Of Thieves G.S.M 2020

Princess Of Thieves G.S.M 2020

€22,50
op voorraad
GSM blend, gewoon ontzettend goed rood uit Aussie!
Beschrijving

Over het wijnhuis

RedHeads Studio is opgericht door een groep jonge wijnmakers, die hun eigen wijndomein zijn gestart in McLaren Vale, Australië. Samen zoeken ze de beste percelen van Zuid-Australië op en 'bevrijden' ze druiven uit de handen van de grote namen om wijnen met ziel, karakter en persoonlijkheid te maken.

De Princess of Thieves vertelt het verhaal van een onverschrokken jongedame die ’s nachts, als niemand het door heeft, op zoek gaat een robijnrode schat van een onwaarschijnlijke schoonheid. Zo steelt deze robijnrode wijn ook ieders hart met haar verleidelijke charmes.

Wijngaard & Regio

De Grenache komt van 65-jaar oude wijnstokken van de McLaren Flat met zanderige bodem. De Shiraz komt uit Willunga en Sellick. De Mataro (Mourvèdre) komt uit Ebenezer, in Barossa, van ijzerrijke, dieprode grond.

Vinificatie

De druiven worden vergist in open tanks, waarbij de druivenpulp regelmatig wordt ondergeduwd. De wijn krijgt een uitgebreide inweking op de schillen. De wijn rijpt 12 maanden in vaten, 75% Frans eikenhout en 25% Amerikaans eikenhout.

Geur

In de neus aroma's van rood fruit, jam en specerijen.

Smaak

Verrassend verwarmend en zachte rode wijn. Volle smaak van rood fruit zoals frambozen, vanille en kruidnagel. De wijn heeft knisperende zuren, rijpe tannine en een lange afdronk.

Land: Australië
Regio South Australia
Subregio/Classificatie: Barossa/McLaren Vale
Wijnhuis: RedHeads Studio
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Grenache, Mourvèdre, Syrah
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 14.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee