Over het wijnhuis
-
Wijngaard en regio
-
Vinificatie
De druiven worden geperst met aansluitend 6 uur maceratie van de schillen. Daarna worden de schillen van het sap gescheiden en gist toegevoegd. De wijn fermenteert 10-12 dagen in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur rond 14-18°C. Na de fermentatie rijpt de wijn in dezelfde vaten gedurende een korte periode voor het bottelen.
Geur
In de neus aroma's van rijpe appels en wit fruit.
Smaak
De wijn is vol, soepel en rond. De wijn zit vol aroma van rijp fruit, heeft aangename zuren en een rijke filmende afdronk.
Serveren bij
De wijn is heerlijk als aperitief, past goed bij een hapjesplank met kaas, vleeswaren, olijven en toastjes en is ook zeer goed inzetbaar bij een salade of een licht visgerecht.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | Delle Venezie DOC |
Wijnhuis: | Vinai |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Pinot Grigio |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 12.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 6-8 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |