Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Perro Callejero Chardonnay 2023

Perro Callejero Chardonnay 2023

€14,95
op voorraad
Volle vette chardonnay met karakter!
Beschrijving

Over het wijnhuis 

"Mosquita Muerta" is een Spaanse uitdrukking die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die aanvankelijk weinig potentieel lijkt te hebben maar uiteindelijk opmerkelijke prestaties levert. José Millán koos deze naam als een knipoog naar degenen in de regio die twijfelden aan zijn ondernemerspotentieel in de wijnwereld. Circa 70% van de Mosquita Muerta-productie vindt zijn weg naar Buenos Aires, waar de wijnen plotseling een hit zijn geworden onder Argentijnse wijnkenners.

In 2009 begon José met het idee om Premium Blends te maken, niet beperkt tot alleen Malbec. Hiervoor selecteren ze zorgvuldig verschillende druivenrassen uit diverse wijngaarden aan de voet van de Andes in belangrijke wijngebieden van Mendoza, Argentinië.

Zijn filosofie is gebaseerd op het gebruik van verschillende fermentatie- en verouderingstechnieken in de wijnmakerij voor het creëren van prachtige handgemaakte wijnen. Dit project is zeer persoonlijk, want achter elke Mosquita Muerta-wijn schuilt een verhaal van José dat hij graag met ons deelt.

Wijngaard & Regio

Uco Valley, waaronder Gultallary, Vista Flores, El Manzano, Chacayes, en Lujan de Cuyo-Maipú (de oorsprong van Malbec), zoals Perdriel, Barrancas, en Agrelo, vormen enkele van hun wijngaarden. Met de druiven van deze wijngaarden wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Zo wordt er met gisten gewerkt welke op de druif en in de wijngaard voor komen, wordt er minimaal tot geen sulfiet gebruikt en filteren ze de wijnen maar licht.

Deze wijn ontstaat door de combinatie van druiven uit verschillende gebieden: een deel komt van wijngaarden in de Uco-vallei, een ander deel uit Agrelo en Perdriel. De wijngaarden zijn geleid met pergola's en zijn meer dan 12 jaar oud. De bodems zijn rotsachtig, zorgen voor goede drainage, waardoor een goede wortelontwikkeling en een uitstekend vegetatief/productief evenwicht mogelijk is.

Vinificatie

De fermentatie vindt plaats in betonnen vaten. De helft van de wijn ondergaat een lichte koolzuurmaceratie en wordt vervolgens gefermenteerd bij milde temperaturen, met geselecteerde gisten, wat resulteert in een geweldige frisheid, intensiteit en fruitige expressie. 50% van de wijn rijpt in gebruikte Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 4 tot 6 maanden.

Geur

In de neus intense aroma´s van tropisch fruit, citrus, steenvruchten en vanille.

Smaak

De wijn is vol en rond vol rijp wit fruit en vanille. De smaak is rijk en de afdronk is lang.

Serveren bij

De wijn past goed bij vette visgerechten, gevogelte en kazen.

Land: Argentinië
Regio Mendoza
Subregio/Classificatie: Uco Valley, Agrelo, Perdriel
Wijnhuis: Mosquita Muerta
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Chardonnay
Jaargang: 2023
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee