Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Perro Callejero Cabernet Franc 2022

Perro Callejero Cabernet Franc 2022

€14,95
op voorraad
Steven´s favoriet van dit wijnhuis!
Beschrijving

Over het wijnhuis 

"Mosquita Muerta" is een Spaanse uitdrukking die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die aanvankelijk weinig potentieel lijkt te hebben maar uiteindelijk opmerkelijke prestaties levert. José Millán koos deze naam als een knipoog naar degenen in de regio die twijfelden aan zijn ondernemerspotentieel in de wijnwereld. Circa 70% van de Mosquita Muerta-productie vindt zijn weg naar Buenos Aires, waar de wijnen plotseling een hit zijn geworden onder Argentijnse wijnkenners.

In 2009 begon José met het idee om Premium Blends te maken, niet beperkt tot alleen Malbec. Hiervoor selecteren ze zorgvuldig verschillende druivenrassen uit diverse wijngaarden aan de voet van de Andes in belangrijke wijngebieden van Mendoza, Argentinië.

Zijn filosofie is gebaseerd op het gebruik van verschillende fermentatie- en verouderingstechnieken in de wijnmakerij voor het creëren van prachtige handgemaakte wijnen. Dit project is zeer persoonlijk, want achter elke Mosquita Muerta-wijn schuilt een verhaal van José dat hij graag met ons deelt.

Wijngaard & Regio

Uco Valley, waaronder Gultallary, Vista Flores, El Manzano, Chacayes, en Lujan de Cuyo-Maipú (de oorsprong van Malbec), zoals Perdriel, Barrancas, en Agrelo, vormen enkele van hun wijngaarden. Met de druiven van deze wijngaarden wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Zo wordt er met gisten gewerkt welke op de druif en in de wijngaard voor komen, wordt er minimaal tot geen sulfiet gebruikt en filteren ze de wijnen maar licht.

Vinificatie

De fermentatie vindt plaats in betonnen vaten. De helft van de wijn ondergaat een lichte koolzuurmaceratie en wordt vervolgens gefermenteerd bij milde temperaturen, met geselecteerde gisten, wat resulteert in een geweldige frisheid, intensiteit en fruitige expressie. 50% van de wijn rijpt in gebruikte Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 4 tot 6 maanden.

Geur

In de neus aroma's van specerijen, peper, donker fruit en cederhout.

Smaak

De wijn is goed in balans, heeft veel structuur en een prachtige hartige afdronk.

Serveren bij

Heerlijk bij gegrild vlees en wild. 

Land: Argentinië
Regio Mendoza
Subregio/Classificatie: Uco Valley, Agrelo, Perdriel
Wijnhuis: Mosquita Muerta
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Cabernet Franc
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee