Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ouro Verde Loureiro Branco 2021

Ouro Verde Loureiro Branco 2021

€7,50
op voorraad
Crispy fris zomerspektakel uit Portugal!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Caves dCerca is aan het begin van de 20ste eeuw geboren uit een persoonlijk project van Albano de Carvalho Sardoeira. Op dat moment was hij de eigenaar van meerdere wijngaarden in- en om de gemeente Amarante in Noord-Portugal. Albano besloot na het voltooien van zijn opleiding als fysicus en chemicus dat hij wijn wilde verbouwen op zijn eigen boerderij. Op deze boerderij stond een oud 18e eeuws huisje: Casa da Cerca. Zijn wijnen en brandewijnen wonnen razendsnel aan populariteit en in 1957 besloot Albano om extern kapitaal aan te trekken om zijn wijnen van een kwaliteitsinjectie te kunnen voorzien. Samen met zijn nieuwe partners stichtte ze een nieuwe vereniging: Caves da Cerca

Caves da Cerca wordt al sinds de oprichting zowel nationaal als internationaal geroemd om de uitzonderlijke Vinho Verde wijnen die ze produceren. 

Wijngaard en regio

In Minho kan bijna elke wijn geclassificeerd worden als vinho verde. Slechts een klein deel van de wijn valt niet binnen de regels van de vinho verde. In totaal wordt er jaarlijks rond de 85 miljoen liter vinho verde geproduceerd van ongeveer 34.000 hectare wijngaarden. Deze grote hoeveelheid wijn is afkomstig van 19.000 verschillende wijngaarden. Dit komt neer op het gemiddelde van nog geen 6.000 flessen per wijngaard en het dus om kleine wijngaarden gaat. 

Vinificatie

-

Geur

In de neus aroma's van citrusvruchten en florale tonen.

Smaak

De wijn is sprankelend door de lichte koolzuur, heeft aangename zuren en een mineraalvolle afdronk.

Serveren bij

Heerlijk op een zomerse dag als aperitief, bij salades en lichte visgerechten.

Land: Portugal
Regio Minho
Subregio/Classificatie: Vinho Verde
Wijnhuis: Caves da Cerca
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Loureiro
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee