Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Orce Crianza 2018

Orce Crianza 2018

€11,50
op voorraad
Pure zwoele kruidige Tempranillo uit Castilla La Mancha!
1-2 dagen
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bodega Martinez Saez is een familie wijnhuis waar ambacht wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Het wijnhuis is in 2001 verbouwd en bevat ultramoderne installaties, waarbij de vinificatie plaats vindt in een ondergrondse wijnkelder waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd. Bovendien geschiedt de fermentatie en filtering op een traditionele wijze en worden er geen sulfiet en suikers aan toegevoegd.

Het wijnhuis werkt uitsluitend met druiven afkomstig uit eigen wijngaarden om de kwaliteit te waarborgen. Het gehele jaar wordt de wijngaard zorgvuldig onderhouden en activiteiten zoals snoeien en oogsten gebeurt op een milieuvriendelijke en duurzame manier om erosie en bodemdegradatie tegen te gaan. Wijnmaker Antonio Rodriguez heeft naast Castilla la Mancha ook ervaring opgedaan in de regio Rioja en Valdepeñas. 

Wijngaard en regio

Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha). De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte Oude Wereld streek met een opwindende heropleving. Een streek waar hedendaags steeds meer karakteristieke kwaliteitswijnen worden geproduceerd. De winters zijn bitter koud en de zomers zijn heet, de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regenval is er schaars en daarom zijn de wijnstokken wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, slechts enkele wijngaardplagen of ziekten kunnen overleven waardoor druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien.

Het landgoed van Martinez Saez heeft een totale oppervlakte van 550 hectare waar zowel druiven als olijven worden verbouwd. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte wat frisheid, hoge fruitconcentratie en structuur geeft aan de druiven. De opbrengst per wijnrank is laag (gem. 1,5kg) en in combinatie met het gunstige klimaat verkrijgen de druiven intense aroma’s. 

Vinificatie

De oude wijnranken op deze hoogvlakte produceren een lage hoeveelheid (2 kg) uitzonderlijk hoge kwaliteit druiven door het gunstige landklimaat. Fermentatie en filtering geschiedt op een ambachtelijke wijze zonder toevoegingen van sulfiet. De wijn wordt op Amerikaans en Frans eiken gerijpt gedurende 7 maanden, waarna in de fles nog eens 12 maanden. Pure rode wijn zonder toevoegingen van sulfiet en suiker.

Geur

In de neus aroma’s van rijp donker fruit (pruimen, bramen) in harmonie met specerijen en een vleugje hout.

Smaak

In de mond aards, mineraalvol met de smaak van donker rijp fruit, specerijen en cederhout. Een elegante rode wijn met genoeg complexiteit en een kruidige lange afdronk.

Serveren bij

Deze wijn gaat zeer goed samen met tapas, roodvlees, wild, tonijn en sterke kazen.

Land: Spanje
Regio Castilla La Mancha
Subregio/Classificatie: D.O. Castilla La Mancha
Wijnhuis: Bodega Martinez Saez
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 12-15 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja, niet gecertificeerd