Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Brutal Tempranillo 2021

Brutal Tempranillo 2021

€8,75
op voorraad
Brutaal lekkere Tempranillo zonder temperament!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Zelf een wijn samenstellen stond hoog op het wensenlijstje van Rudolf Nipius van NIUS: ‘Met Pilar Garcia heb ik al eerder in opdracht wijnen gemaakt, maar nooit eerder hadden we zoveel vrijheid om op onze eigen smaak af te gaan.’ Het proefproces in het laboratorium heeft maanden in beslag genomen. De twee wijnmakers bleven glazen buisjes overgieten tot de perfecte mix – blend – werd bereikt. Rudolf: ‘We hebben elkaar vaak bijgestuurd. Dat is de touch die een goede wijn nodig kan hebben.’

Wijngaard en regio

De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 30 jaar oude wijngaarden gelegen bij Nava del Rey op 700 meter hoogte. De bodem bestaat uit zand en stenen, afgezet door de Duero rivier aan de oppervlakte. De ondergrond bestaat uit kalk en klei die het nodige vocht vasthoudt waarmee de plant zich voedt tijdens de droge zomermaanden. Gelimiteerde groei zorgt ervoor dat de produktie niet boven de 45hl/ha uitkomt.

Vinificatie

Als de trossen worden onsteeld, ondergaan de gekneusde druiven een gekoelde inweking van twee dagen. Daarna volgt  vergisting van de most in 14-18 dagen op 24-28°C op roestvrijstaal. Na dit proces wordt een deel van de wijn voor 4 maanden op 3e jaars Frans eiken vaten gerijpt. De rest van de wijn op roestvrijstaal.  Vervolgens wordt na de rijping de wijnen geblend.

Geur

In de neus aroma's van donker fruit, cederhout en specerijen.

Smaak

De wijn is sappig, heeft rijpe tannine en een pepertje in de afdronk.

Serveren bij

Heerlijk om te serveren bij gegrilde groenten, vleesgerechten, stoofgerechten of juist bij lekker belegen kazen. 

Land: Spanje
Regio Vino de la Tiera de Castilla
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Nius
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Tempranillo
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee