Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lassalle Malepère 2022

Lassalle Malepère 2022

€8,50
op voorraad
Sappige zeer betaalbare bordeauxblend uit de Languedoc!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De Cave Anne de Joyeuse werd gebouwd in 1929 in de Haute Vallée de l’Aude in het district Limoux, dat ligt in de Franse Languedoc. De Languedoc-Roussillon regio heeft in de laatste jaren een behoorlijke verandering ondergaan. De tijd dat er uit dit gebied alleen maar alcoholische bulkwijn kwam, ligt definitief achter ons. Veel jonge wijnmakers hebben ervoor gekozen het roer definitief om te gooien en zijn zich volledig gaan richten op het maken van kwaliteitswijn. Deze kwaliteitsopmars houdt echter niet tegen dat veel wijngaarden, beplant met zeer oude wijnstokken, uit het beeld verdwijnen. Dit heeft te maken met de genereuze rooipremies die de Franse overheid uitvaardigt, welke tot gevolg hebben dat veel wijnboeren het bijltje erbij neergooien. Deze controverse ontwikkeling van wijnbouw in de regio Languedoc-Roussillon weerspiegelt de huidige situatie. Toch is de opmars van kwaliteit en diversiteit van wijnen nog steeds stijgende en uiterst veelbelovend.

Wijngaard & Regio

Alle druiven komen van wijnstokken die gelegen zijn in gebieden die profiteren van klimatologische omstandigheden. De Merlot en Carbernet Franc in het Westen, onder invloed van de Oceaan, geplant op een klei-kalksteen helling. Dit geeft de wijn zijn bekende. De Syrah en Malbec in het Noord-Oosten, onder een mediterrane invloed, geplant op fijnere kleigronden.

Vinificatie

«Le jardin de Malepère» wordt op traditionele wijze gevinifieerd. Ter afronding van het vinificatieproces ondergaan de wijnen malolactische gisting en rijpen vervolgens in tanks.

Geur

In de neus aroma's van rijp rood en donker fruit, aangevuld met specerijen.

Smaak

De wijn heeft veel structuur, is fruitig en heeft zachte tannines.

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij een steak en gerijpte kazen.

Land: Frankrijk
Regio Languedoc
Subregio/Classificatie: Malepère AC
Wijnhuis: Anne de Joyeuse
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 13.5 %
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee