Over het wijnhuis
Het wijnhuis werd opgericht in 1988 en heeft zich tot op heden ontwikkeld tot een winery die 50 hectare wijngaarden bevat. Met de Nizza en Timorasso hebben zij de Decanter zilver en brons gewonnen. Het is een echt familie bedrijf, vader Raimondo is de winery begonnnen en zijn zoon Daniele is nu verantwoordelijk voor de productie.
Wijngaard & Regio
Het bedrijf is gevestigd in San Marzano Oliveto, in het hart van Monferrato te Piemonte.
Vinificatie
Na een eerste uitdunning van de druiven na de veraison (kleurverandering), maakt de handmatige oogst in kratten een zorgvuldige selectie mogelijk. In de kelder worden de druiven gescheiden en zacht geperst om een groter contactoppervlak tussen de wijn en de schillen te creëren tijdens de alcoholische gisting, die plaatsvindt in stalen vaten bij een constant gecontroleerde temperatuur totdat alle suikers volledig zijn omgezet.
Aan het einde van deze eerste fase wordt de wijn overgestoken om het grove bezinksel te verwijderen en vervolgens te laten rusten op zijn fijne ‘nobele’ gistbezinksel. Deze dragen, mede dankzij de constante opslagtemperatuur, bij aan het plaatsvinden van de malolactische “gisting”.
De wijn rijpt verder in eikenhouten vaten van 25 hectoliter en deels in vaten van tweede passage.
Daarna volgt nog een rijping op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht.
Geur
In de neus rijke aroma´s van rood en donker fruit, cederhout, specerijen en vanille.
Smaak
Balans, balans, balans! Prachtig volle wijn met mooie zuren, de juiste tannine en heerlijk veel smaak.
Serveren bij
De wijn is heerlijk bij ossenhaas, gegrild vlees van de bbq en gerijpte harde kazen.
Land: | Italië |
Regio | Piemonte |
Subregio/Classificatie: | Nizza Monferrato |
Wijnhuis: | Tenute RaDe |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Barbera |
Alcoholpercentage: | |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |