Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Grasevina Select 2022

Grasevina Select 2022

€7,95
op voorraad
Medaillewinnend gastronomisch wit uit Kroatië!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Vina Belje is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Kroatië, in de regio Slavonië, specifiek in het Baranja-gebied. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, wat het een van de oudste wijnhuizen in Kroatië maakt. 

Vina Belje streeft ernaar om wijnen te produceren die het karakter van de regio weerspiegelen. Ze combineren traditionele wijnbouwtechnieken met moderne technologieën om de kwaliteit en authenticiteit van hun wijnen te waarborgen. Het wijnhuis is trots op zijn duurzaamheidspraktijken en respect voor de natuur.

Kortom, Vina Belje is een wijnhuis met een rijke traditie en een sterke focus op kwaliteit, die enkele van de beste wijnen van de regio Slavonië produceert. Hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie maakt hen een prominente speler in de Kroatische wijnindustrie.

Wijngaard & Regio

Vina Belje bevindt zich in de wijnregio Baranja, die bekend staat om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat voor wijnbouw. Het gebied profiteert van de unieke combinatie van Pannonische laagvlakte en microklimaat, wat zorgt voor ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd. De fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuuromstandigheden om de frisse en fruitige aroma's te behouden. Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt in roestvrijstalen tanks om zijn zuivere en frisse karakter te behouden.

Geur

In de neus aroma's van frisse groene appel, peer en delicate bloemenaroma's, aangevuld met subtiele minerale tonen.

Smaak

In de mond is de wijn fris en levendig, met een mooie zuurgraad die zorgt voor een aangename frisheid. Smaken van rijpe appel, citrusvruchten en een vleugje honing komen naar voren. De wijn heeft een mooie balans en een elegante afdronk met minerale nuances.

Serveren bij

Deze wijn is veelzijdig en kan goed worden gecombineerd met een verscheidenheid aan gerechten. Het past uitstekend bij zeevruchten, gegrilde vis, lichte salades, wit vlees en zachte kazen. Het is ook een uitstekende aperitiefwijn.

Land: Kroatië
Regio Baranja
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Vina Belje
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Graševina
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee, wel Sustainable Viticulture