Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Grasevina Premium 2022

Grasevina Premium 2022

€12,50
op voorraad
Voortreffelijk volle witte wijn! Value for money!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Vina Belje is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Kroatië, in de regio Slavonië, specifiek in het Baranja-gebied. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, wat het een van de oudste wijnhuizen in Kroatië maakt. 

Vina Belje streeft ernaar om wijnen te produceren die het karakter van de regio weerspiegelen. Ze combineren traditionele wijnbouwtechnieken met moderne technologieën om de kwaliteit en authenticiteit van hun wijnen te waarborgen. Het wijnhuis is trots op zijn duurzaamheidspraktijken en respect voor de natuur.

Kortom, Vina Belje is een wijnhuis met een rijke traditie en een sterke focus op kwaliteit, die enkele van de beste wijnen van de regio Slavonië produceert. Hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie maakt hen een prominente speler in de Kroatische wijnindustrie.

Wijngaard & Regio

Vina Belje bevindt zich in de wijnregio Baranja, die bekend staat om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat voor wijnbouw. Het gebied profiteert van de unieke combinatie van Pannonische laagvlakte en microklimaat, wat zorgt voor ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit.

Vinificatie

De druiven voor de Graševina Premium 2022 worden zorgvuldig met de hand geoogst en geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen om de delicate aroma's en smaken te behouden. De wijn rijpt vervolgens gedurende een bepaalde periode in roestvrijstalen tanks, wat helpt om de frisse en fruitige karakteristieken van de druif te behouden.

Geur

In de neus rijke complexe aroma's van groene appel, peer, witte bloemen en een hint van citrus. Er zijn ook subtiele minerale en kruidige accenten die de wijn extra diepte geven.

Smaak

In de mond is de wijn vol en goed gestructureerd, met een levendige zuurgraad die zorgt voor een verfrissende smaakervaring. Smaken van rijpe appel, perzik en citrusvruchten komen naar voren, aangevuld met een lichte mineraliteit. De afdronk is elegant en langdurig, met een aangename fruitige nasmaak.

Serveren bij

Deze premium wijn is een uitstekende keuze bij zeevruchten, gegrilde vis, lichte pasta's, wit vlees, en zachte kazen. Het kan ook prima als aperitief worden gedronken.

Land: Kroatië
Regio Baranja
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Vina Belje
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Graševina
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 10-12 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee, wel Sustainable Viticulture