Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Furmint 2023

Furmint 2023

€16,95
op voorraad
Kruidig en precies wit voor de echte avonturier!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Wijnhuis Kobal, gelegen in Slovenië, is een gerenommeerde producent van hoogwaardige wijnen, heeft een rijke geschiedenis en combineert traditionele wijnbouwmethoden met moderne technieken om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

Ze experimenteren met verschillende vinificatietechnieken en rijpingsmethoden om het beste uit elke druivensoort en elk oogstjaar te halen. Hun wijnproductie omvat zowel frisse, jonge wijnen als complexe, gerijpte varianten.

Het wijnhuis streeft ernaar om het unieke karakter van het terroir tot uitdrukking te brengen in hun wijnen. Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijke pijlers in hun productieproces.

De wijnen van Kobal hebben nationale en internationale erkenning gekregen en zijn bekroond op verschillende prestigieuze wijncompetities. Hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap heeft hen een sterke reputatie opgeleverd in de wijnwereld.

Wijngaard & Regio

Kobal is gevestigd in de regio Stiermarken (Štajerska), een van de belangrijkste wijnbouwgebieden in Slovenië. Dit gebied staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, gunstige klimaat en diverse bodemsoorten, wat ideale omstandigheden biedt voor de teelt van verschillende druivensoorten.

Vinificatie

De druiven komen van 35 jaar oude stokken en worden met de hand geplukt. Voor de koude fermentatie ondergaan de druiven een schilweking van 24 uur. Een gedeelte van de wijn wordt gemaakt zonder toegevoegd gist. Aansluitend rijpen beide wijnen in stalen tanks op de lie alvorens de wijn geblend en gebottled wordt. 

Geur

In de neus complexe aroma's van kruiden, specerijen, witte bloemen en iets tropisch fruit.

Smaak

De wijn is rijk aan smaak, kruidig en vol met een goede balans tussen zuren, smaak en mineraliteit.

Serveren bij

Gastronomische wijn die goed past bij gegrilde vis en gevogelte.

Land: Slovenië
Regio Stiermarken (Štajerska)
Subregio/Classificatie: Haloze Hills
Wijnhuis: Kobal
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Furmint
Jaargang: 2023
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Ja