Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Frankovka Select 2021

Frankovka Select 2021

€9,50
op voorraad
Bijzonder, verfijnd heerlijk rood uit Kroatië!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Vina Belje is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Kroatië, in de regio Slavonië, specifiek in het Baranja-gebied. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, wat het een van de oudste wijnhuizen in Kroatië maakt. 

Vina Belje streeft ernaar om wijnen te produceren die het karakter van de regio weerspiegelen. Ze combineren traditionele wijnbouwtechnieken met moderne technologieën om de kwaliteit en authenticiteit van hun wijnen te waarborgen. Het wijnhuis is trots op zijn duurzaamheidspraktijken en respect voor de natuur.

Kortom, Vina Belje is een wijnhuis met een rijke traditie en een sterke focus op kwaliteit, die enkele van de beste wijnen van de regio Slavonië produceert. Hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie maakt hen een prominente speler in de Kroatische wijnindustrie.

Wijngaard & Regio

Vina Belje bevindt zich in de wijnregio Baranja, die bekend staat om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat voor wijnbouw. Het gebied profiteert van de unieke combinatie van Pannonische laagvlakte en microklimaat, wat zorgt voor ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit.

Vinificatie

De druiven voor de Frankovka Select 2021 worden zorgvuldig met de hand geoogst en geselecteerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Na een gecontroleerde fermentatie rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak.

Geur

In de neus aroma's van rijpe rode bessen, zoals kersen en frambozen, aangevuld met subtiele kruidige tonen van peper en een hint van vanille.

Smaak

De wijn is vol en goed gestructureerd, met levendige zuren en zachte tannines. Smaken van zwarte kersen, pruimen en bramen komen naar voren, samen met kruidige en aardse nuances. De wijn heeft een lange en elegante afdronk met een vleugje eikenhout en specerijen.

Land: Kroatië
Regio Baranja
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Vina Belje
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Blaufränkisch/Kekfrankos/Frankovka
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee, wel Sustainable Viticulture