Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Frankovka Premium 2021

Frankovka Premium 2021

€12,50
op voorraad
Hoogwaardige smaakvolle fruitbom uit Kroatië!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Vina Belje is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Kroatië, in de regio Slavonië, specifiek in het Baranja-gebied. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, wat het een van de oudste wijnhuizen in Kroatië maakt. 

Vina Belje streeft ernaar om wijnen te produceren die het karakter van de regio weerspiegelen. Ze combineren traditionele wijnbouwtechnieken met moderne technologieën om de kwaliteit en authenticiteit van hun wijnen te waarborgen. Het wijnhuis is trots op zijn duurzaamheidspraktijken en respect voor de natuur.

Kortom, Vina Belje is een wijnhuis met een rijke traditie en een sterke focus op kwaliteit, die enkele van de beste wijnen van de regio Slavonië produceert. Hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie maakt hen een prominente speler in de Kroatische wijnindustrie.

Wijngaard & Regio

Vina Belje bevindt zich in de wijnregio Baranja, die bekend staat om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat voor wijnbouw. Het gebied profiteert van de unieke combinatie van Pannonische laagvlakte en microklimaat, wat zorgt voor ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit.

Vinificatie

De druiven voor de Frankovka Premium 2021 worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit druiven te gebruiken. De fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuuromstandigheden om de fruitige en aromatische eigenschappen van de druif te behouden. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de wijn.

Geur

In de neus rijke complexe aroma's van rijpe rode bessen, zoals kersen en frambozen, samen met zwarte bessen en pruimen. Er zijn ook subtiele tonen van specerijen, zoals peper en kruidnagel, en een hint van vanille en geroosterd eikenhout van de houtrijping.

Smaak

In de mond biedt de wijn een volle body en een uitstekende structuur, met goed geïntegreerde tannines en een levendige zuurgraad. Smaken van zwarte kersen, bramen en pruimen worden aangevuld met kruidige en aardse nuances. De wijn heeft een lange, elegante afdronk met een vleugje chocolade en specerijen.

Serveren bij

Deze prachtige rode wijn past uitstekend bij gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofschotels en gerijpte kazen. Het is ook een uitstekende keuze bij gerechten met rijke sauzen en specerijen, en kan goed gecombineerd worden met mediterrane en Balkan-gerechten.

Land: Kroatië
Regio Baranja
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Vina Belje
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Blaufränkisch/Kekfrankos/Frankovka
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 14.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee, wel Sustainable Viticulture