Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sauvignon Blanc 2022

Sauvignon Blanc 2022

€13,75
op voorraad
Typische Nieuw-Zeelandse stijl Sauvignon Blanc van grootse kwaliteit!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Een van de meest toonaangevende bedrijven van Hawke's Bay is Esk Valley. Het ligt bij Bay View, direct ten noorden van pittoreske Hawke's Bay. Esk Valley was in de jaren dertig van de vorige eeuw al een succesvol wijnbedrijf. In latere jaren gingen de zaken minder en 20 jaar geleden werd het overgenomen door Sir George Fistonich, de oprichter van Villa Maria. Daarmee begon een nieuwe succesperiode.

Wijngaard en regio

Marlborough is het meest bekende en het grootste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland. Voorheen stonden hier voornamelijk graanschuren en was het eiland bekend van schapen. Dat is het nog steeds. Toch is, zeker Marlborough, sinds een goede dertig jaar vooral bekend van de wijn. En dan in het bijzonder sauvignon blanc, hier verreweg de belangrijkste druif. Halverwege de jaren zeventig werden de eerste stokken sauvignon blanc aangeplant. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig was de eerste oogst een feit. Daarmee was Nieuw-Zeeland direct ontdekt als herkomstgebied voor frisse en zeer aromatische Sauvignon blanc.

Vinificatie

Op roestvrij staal, gevolgd door rijping op lie, eveneens op roestvrij staal.

Geur

In de neus groene tonen met wat appel, artisjok, tomatenstelen, buxus en gemaaid gras.

Smaak

De wijn niet te 'groen', er is ook wat passie vrucht, mango en voldoende stevigheid. Goede zuren en frisheid gecombineerd met een aantrekkelijke stevigheid.

Serveren bij

Heerlijk bij witte vis uit de zee, coquilles, garnalen, gamba's en kreeft. Daarnaast is deze wijn ook goed in te zetten bij Aziatische gerechten. 

Land: Nieuw-Zeeland
Regio South Island
Subregio/Classificatie: Marlborough
Wijnhuis: Esk Valley
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Sauvignon Blanc
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee