Over het wijnhuis
De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ''American Winery of the Year'' in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Gnarly Head er één van is.
Wijngaard en regio
De druiven staan aangeplant in de AVA Lodi. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Dat is erg geschikt voor de aanplant van blauwe druiven, die daardoor goed rijpen en mooi aromatisch van karakter worden. Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.
Geur
In de neus aroma's van framboos, een pepertje, vanille, zoet rood fruit, pruimen, bosbes, aardbeienjam en een hint van cederhout.
Smaak
Een zoete aanzet, vol met rijp rood fruit, zacht maar stevig en een lange afdronk.
Serveren bij
Heerlijk bij bbq gerechten zoals spareribs, wildgerechten en harde kazen.
Land: | Verenigde Staten |
Regio | Californië |
Subregio/Classificatie: | AVA Lodi |
Wijnhuis: | Gnarly Head 1924 |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Cabernet Sauvignon |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 15-18 graden |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |