Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Naoussa Xinomavro 2018

Naoussa Xinomavro 2018

€25,25
op voorraad
Eens gedronken nooit meer terug! Elegant funky rood uit Griekenland!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Halverwege de 19de eeuw, in 1840, is het wijnhuis Dalamara ontstaan toen Ioannis Dalamara de eerste wijnstokken plantte. Sinds 2010 staat de zesde generatie van het familiebedrijf aan het roer onder leiding van Kostis Dalamara. De beste man wordt nationaal en internationaal gezien en benoemd als een van de meest getalenteerde jonge wijnmakers. Sterker nog, meerdere Masters of Wine, zoals Jancis Robinson en Konstantinos Lazarakis, hebben Kostis aangeduid als een van de 30 meest belovende wijnmakers die jonger dan 30 jaar zijn, wereldwijd. Hij heeft er ook zijn uiterste best voor gedaan gezien zijn opleiding in Beaune (Bourgogne) en de ervaring die hij heeft opgedaan bij beroemde wijnhuizen in onder andere Gevrey-Chambertin (Bourgogne), de Elzas, Roussillon en Catalonië. 

Wijngaard en regio

Het Dalamara-wijngoed is relatief klein en omvat ongeveer 6 hectare aan wijngaarden. Deze liggen allen op een hoogte van tussen de 240 en 300 meter in Naoussa. Er wordt overwegend met lokale Griekse druiven gewerkt zoals Xinomavro en Merlot voor rood en Preknadi en Assyrtiko voor wit. Uiteraard wordt er biologisch gewerkt en het hele bedrijf draait op zonne-energie. De belangrijkste doelstelling van Kostis is om de pure en elegante aroma's van de druiven te accenturen, dit lukt hem aardig mogen we wel zeggen. 

Vinificatie

6 maanden rijping op Frans- en Oostenrijks/Hongaars eiken.

Geur

In de neus veel rood fruit en aardse tonen.

Smaak

Een bijna boers maar elegant glas met veel rood fruit, specerijen, aardse tonen en zeer aangename zuren. 

Serveren bij

Heerlijk bij gegrilde kip, Aziatische gerechten en gerechten met eend. 

Land: Griekenland
Regio Naoussa
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Dalamara
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Xinomavro
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 14-15 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee