Over het wijnhuis
In 1978 worden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van Weingut Pfaffl in Stetten, een dorpje net ten noorden van Wenen in de regio Weinviertel. Voor 1978 stond boerderij Pfaffl in het teken van graan, aardappels en vee. Er is in korte tijd veel veranderd. Tegenwoordig staat Pfaffl internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast verkozen tot European Winery of the Year.
Wijngaard & Regio
Niederösterreich is de regio rond de hoofdstad Wenen en is het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. Lössgronden, warme dagen en koele nachten maken het, het echte thuisland van de Grüner Veltliner-druif.
Vinificatie
Om de Primo Grüner Veltliner 0% Alcohol te maken wordt gebruik gemaakt van de techniek om ‘verjus’ te maken. De druiven worden begin augustus geplukt wanneer ze nog onrijp zijn en er nog weinig suikers zijn. De onrijpe druiven worden geperst en vervolgens gefilterd, zodat het sap geen kans krijgt om te vergisten. Er ontstaat dus geen alcohol. Dit ongefermenteerde druivensap heet ‘verjus’. Om de hoge zuren iets te temperen wordt het sap gemengd met wat water. Vervolgens wordt het sap gebotteld.
Geur
Heel fruitig met tonen van groene appel, peer, druiven en citrus.
Smaak
Frisse, fruitige drank die niet te zoet is. Goede zuren die in balans zijn met het fruit. Doordrinkbaar. Subtiele ‘pétillant’.
Serveren bij
Lekker voor elk moment. Uitstekend bij witvis, schnitzel of de borrel.