Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chardonnay 2021

Chardonnay 2021

€8,50
op voorraad
Smaakvolle chardonnay met een lichte vanille toets!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Nius is het merk van de Nederlandse wijnmaker Rudolph Nipius. Nius is de afkorting van de familienaam. De ‘pi’ die uit de naam gelaten is vinden we terug op het etiket in de vorm van een pi-teken. Rudolph werkt samen met wijnmakers uit Spaanstalige regio’s om wijnen te produceren die precies die kenmerken en karakteristieken van het gebied tonen. Zijn kennis over de taal, regio en cultuur deed hij op na jarenlang gewerkt te hebben in deze gebieden met onder andere koffie en tabak. Sinds 2003 worden de wijnen op de markt gebracht onder de naam Nius.

Een aantal jaren had Rudolph de wens om de witte NIUS wijnen uit te bereiden met een Chardonnay uit Spanje. Hij heeft hiervoor verschillende gebieden bezocht en kwam uit bij de producent Hacienda 200 Barricas, in het oostelijke deel van centraal Spanje.

Wijngaard en regio

De Chardonnay druiven zijn afkomstig van gemiddeld 20 jaar oude wijngaarden gelegen bij El Provencio op 750 meter hoogte. 

Vinificatie

Na aankomst in de bodega worden de trossen ontsteeld en geperst. De schillen weken een dag in de most op lage temperaturen voor de beste aroma en smaakstoffen. De vergisting vindt plaats op RVS tanks, om de natuurlijke zuurgraad in de wijn te behouden. Na de gisting rijpt de wijn 3 maanden op tank op haar bezinksel. Voor verdere rijping en ontwikkeling wordt het geplaatst in Amerikaans eiken vaten.

Geur

In de neus aroma's van tropisch fruit, ananas, licht getoast hout en vanille.

Smaak

Frisse smaakvolle chardonnay met een zachte afdronk en een klein botertje. 

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij rijke visgerechten en risotto.

Land: Spanje
Regio Vino de la Tiera de Castilla
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Nius
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Chardonnay
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee