Over het wijnhuis
Wat ooit begon als een feestelijke aangelegenheid waar drie vaten aan druiven met de voeten werden gestampt in 1996, groeide uit tot de geboorte van het eerste micro-wijnhuis van de Westkaap in 1997. De focus? Pinot Noir.
In 2007, toen de wijnen van Catherine Marshall al wereldwijd vermarkt werden, koos ze ervoor om haar aandacht richting Elgin te verleggen. Met de druiven uit dit cool climate gebied worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd, met een fris en aromatisch gevoel.
Catherine Marshall Wines is de eerste wijnrange in Zuid-Afrika dat naar een gelijknamige vrouwelijke wijnmaker vernoemd is.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig uit de Elgin-vallei.
Vinificatie
-
Geur
In de neus frisse aroma's van citrus en steenfruit zoals rijpe nectarine.
Smaak
In de smaak komen de citrusvruchten ook weer terug, aangevuld met granaatappel. Fijne zuren zorgen voor een verfrissend en aangenaam glas.
Serveren bij
Heerlijk als aperitief, bij geitenkaas en salades.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Subregio/Classificatie: | Elgin |
Wijnhuis: | Catherine Marshall |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Sauvignon Blanc |
Jaargang: | 2023 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Schroefdop |
Bio: | Ja, tevens vegan, beiden niet gecertificeerd |