Over het wijnhuis
Wat ooit begon als een feestelijke aangelegenheid waar drie vaten aan druiven met de voeten werden gestampt in 1996, groeide uit tot de geboorte van het eerste micro-wijnhuis van de Westkaap in 1997. De focus? Pinot Noir.
In 2007, toen de wijnen van Catherine Marshall al wereldwijd vermarkt werden, koos ze ervoor om haar aandacht richting Elgin te verleggen. Met de druiven uit dit cool climate gebied worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd, met een fris en aromatisch gevoel.
Catherine Marshall Wines is de eerste wijnrange in Zuid-Afrika dat naar een gelijknamige vrouwelijke wijnmaker vernoemd is.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig uit vijf locaties in de Elgin-vallei.
Vinificatie
De wijn wordt vergist in rvs tanks. Aansluitend wordt de malolactische vergisting uitgevoerd in 225 en 300 liter vaten. Voor het bottelen rijpt de wijn op gebruikte Bourgogne vaten.
Geur
In de neus subrtiele aroma's van rode kruisbes en witte peper.
Smaak
De smaak is heel puur en zuiver met elegante tannines en een verfijnde textuur. De afdronk is lang en fijn fruitig.
Serveren bij
Heerlijk bij gegrilde kip, gevogelte en eend.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Subregio/Classificatie: | Elgin |
Wijnhuis: | Catherine Marshall |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Pinot Noir |
Jaargang: | 2022 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 14-16 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Ja, tevens vegan, beiden niet gecertificeerd |