Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Brut N.V.

Brut N.V.

€20,75
op voorraad
Loepzuivere bubbel van ongekende kwaliteit uit Hongarije!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Sauska is een vrij jong wijnhuis, opgericht in 2006, en is het resultaat van een ontembare passie voor een mooi product: Hongaarse wijn. Een centraal thema bij elke winery en elke wijngaard van Sauska is duurzaamheid. Al 15 jaar lang hebben ze als belangrijk doel om de biodiversiteit in de wijngaarden te beschermen en zelfs te laten groeien. Zo planten ze verschillende soorten bloemen en struiken tussen de wijnstokken om de hoeveelheid insecten en kleine dieren te laten toenemen. Onkruid wordt bestreden door een dikke laag stro tussen de wijnstokken te leggen, door tekort aan licht krijgt het geen kans om te groeien. 

Wijngaard en regio

Het bijzondere aan Hongarije is dat in verschillende delen van het land verschillende wijnen geproduceerd worden. Zo staat Tokaj in het oosten vooral bekend om haar witte- en dessertwijnen, van Furmint geproduceerd. Villány, in zuiden van het land, staat daartegenover dan weer bekend om de productie van prachtige rode wijnen. Het unieke aan Sauska is dat ze op drie plaatsen een winery hebben: in Tokaj, in Villány en in Budapest. In die laatste worden enkel hun mousserende wijnen geproduceerd!

Vinificatie

Deze goddelijke bubbel wordt op dezelfde manier als Champagne gemaakt. De wijn heeft 18 maanden flesrijping.

Geur

In de neus knisperende aroma´s van citrus, ananas, toast en een vleug honing.

Smaak

Mineraalvolle kwaliteitsbubbel, elegant en met een prachtige balans tussen de door citrusgedreven smaak en frisse zuren. 

Serveren bij

Feestelijk aperitief maar ook een prachtige begeleider van schelp- en schaaldieren.

Land: Hongarije
Regio Tokaj
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Sauska
Wijnsoort: Mousserend
Druivenras: Furmint, Chardonnay, Pinot Noir
Jaargang: nvt
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee