Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Blend de Blancas 2022

Blend de Blancas 2022

€34,95
op voorraad
Knaller van een blend uit Argentinië!
Beschrijving

Over het wijnhuis 

"Mosquita Muerta" is een Spaanse uitdrukking die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die aanvankelijk weinig potentieel lijkt te hebben maar uiteindelijk opmerkelijke prestaties levert. José Millán koos deze naam als een knipoog naar degenen in de regio die twijfelden aan zijn ondernemerspotentieel in de wijnwereld. Circa 70% van de Mosquita Muerta-productie vindt zijn weg naar Buenos Aires, waar de wijnen plotseling een hit zijn geworden onder Argentijnse wijnkenners.

In 2009 begon José met het idee om Premium Blends te maken, niet beperkt tot alleen Malbec. Hiervoor selecteren ze zorgvuldig verschillende druivenrassen uit diverse wijngaarden aan de voet van de Andes in belangrijke wijngebieden van Mendoza, Argentinië.

Zijn filosofie is gebaseerd op het gebruik van verschillende fermentatie- en verouderingstechnieken in de wijnmakerij voor het creëren van prachtige handgemaakte wijnen. Dit project is zeer persoonlijk, want achter elke Mosquita Muerta-wijn schuilt een verhaal van José dat hij graag met ons deelt.

Wijngaard & Regio

Uco Valley, waaronder Gultallary, Vista Flores, El Manzano, Chacayes, en Lujan de Cuyo-Maipú (de oorsprong van Malbec), zoals Perdriel, Barrancas, en Agrelo, vormen enkele van hun wijngaarden. Met de druiven van deze wijngaarden wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Zo wordt er met gisten gewerkt welke op de druif en in de wijngaard voor komen, wordt er minimaal tot geen sulfiet gebruikt en filteren ze de wijnen maar licht.

Vinificatie

Druiven (60% Chardonnay, 30% Semillón, 10% Sauvignon Blanc) worden met de hand geplukt en verzameld in bakken van 12 kilogram (26 pond) tijdens de vroege ochtend, om ervoor te zorgen dat ze de wijnmakerij bereiken bij lage temperaturen.

Geur

In de neus complexe aroma's van peer, steenvruchten, vanille en florale tonen.

Smaak

De wijn is complex en intens met een goede balans tussen volle aroma's en frisheid. De wijn is prikkelend lekker en heeft een prachtige lange afdronk. 

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij complexe visgerechten maar ook zo een knaller om te drinken. 

 

Land: Argentinië
Regio Mendoza
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Mosquita Muerta
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Chardonnay, Semillón, Sauvignon Blanc
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee