Over het wijnhuis
Het internationaal meest succesvolle label van Overhex is het label van Survivor, dat het verhaal vertelt van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat.
Wijngaard & Regio
Afkomstig van een aantal wijngaardblokken in Swartland, Zuid-Afrika. Deze wijngaarden hebben een lage opbrengst. De bodems bestaan uit rode leemgrond die goed het water kunnen reguleren. De wijnstokken zijn zodanig geplant dat ze optimaal profiteren van de koele zeebries. Deze bries zorgt ervoor dat de zomertemperatuur tussen de 20 en 30 graden ligt.
Vinificatie
De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven worden geperst en het sap wordt vergist op 12 graden gedurende drie weken, waarvan 10% in RVS tanks. De andere 90% wordt vergist in vaten van Frans eikenhout (500 liter). De verschillende wijnen rijpen nog vier maanden verder en worden daarna geblend.
Geur
In de neus aroma's van abrikozen, perzik en subtiele tonen van hout en vanille.
Smaak
Fruitige wijn met veel steenfruit, subtiele tonen van hout en limoen in de afdronk.
Serveren bij
Lekker bij kip en uientaart.