Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ayehoros Xinomavro-Merlot 2018

Ayehoros Xinomavro-Merlot 2018

€15,95
op voorraad
Robuuste rode Griekse krachtpatser met bewaarpotentieel!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Halverwege de 19de eeuw, in 1840, is het wijnhuis Dalamara ontstaan toen Ioannis Dalamara de eerste wijnstokken plantte. Sinds 2010 staat de zesde generatie van het familiebedrijf aan het roer onder leiding van Kostis Dalamara. De beste man wordt nationaal en internationaal gezien en benoemd als een van de meest getalenteerde jonge wijnmakers. Sterker nog, meerdere Masters of Wine, zoals Jancis Robinson en Konstantinos Lazarakis, hebben Kostis aangeduid als een van de 30 meest belovende wijnmakers die jonger dan 30 jaar zijn, wereldwijd. Hij heeft er ook zijn uiterste best voor gedaan gezien zijn opleiding in Beaune (Bourgogne) en de ervaring die hij heeft opgedaan bij beroemde wijnhuizen in onder andere Gevrey-Chambertin (Bourgogne), de Elzas, Roussillon en Catalonië. 

Wijngaard en regio

Het Dalamara-wijngoed is relatief klein en omvat ongeveer 6 hectare aan wijngaarden. Deze liggen allen op een hoogte van tussen de 240 en 300 meter in Naoussa. Er wordt overwegend met lokale Griekse druiven gewerkt zoals Xinomavro en Merlot voor rood en Preknadi en Assyrtiko voor wit. Uiteraard wordt er biologisch gewerkt en het hele bedrijf draait op zonne-energie. De belangrijkste doelstelling van Kostis is om de pure en elegante aroma's van de druiven te accenturen, dit lukt hem aardig mogen we wel zeggen. 

Geur

In de neus aroma's van kers, wilde aardbei en iets van kaneel. 

Smaak

Zowel de body als de zuren zijn vriendelijk en worden aangevuld door rijpe en complexe tannine. Deze parel is nu al op dronk maar kan ook nog een jaartje of 5 de kelder in. 

Serveren bij

Deze wijn vraagt om een goed stuk gegrild vlees en kruidige gegrilde groenten.

Land: Griekenland
Regio Naoussa
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Dalamara
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Xinomavro, Merlot
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee