Over het wijnhuis
Borgo dei Posseri is een jong en zeer modern wijnhuis gelegen tussen rivier de Adige en de Dolomieten. Het wijnhuis is in het jaar 2000 opgericht door Martin Mainetti en is in korte tijd uitgegroeid naar een wijngaardareaal van ruim 225 hectare, verspreid over 20 wijngaarden in Trentino-Alto Adige. Daarnaast maakt het wijnhuis ook wijnen in De Marken. Het huis maakt monocépage-wijnen van o.a. Pinot Nero, Merlot, Gewürztraminer en Sauvignon Blanc.
Wijngaard & Regio
Afkomstig uit verschillende wijngaarden in Toscane op kleurrijke bodems met kalk.
Vinificatie
De druiven worden geplukt op het moment dat ze 80% rijp zijn. Ze worden vervolgens in kratjes gelegd om 2-3 weken te drogen op een temperatuur van 16 graden. De druiven verliezen zo'n 30% van hun gewicht. Door dit proces worden ook de smaken, zuren en suikers geïntensiveerd. Na het droogproces worden druiven ontsteeld en krijgen ze eerst een koude inweking op een temperatuur van 0-4 graden om de fruitige smaken te maximaliseren. Dit duurt ongeveer 4-6 dagen. Vervolgens begint de vergisting op een temperatuur van 24 graden voor 10-14 dagen.
Geur
In de neus aroma´s van rode en zwarte kersen, rabarber en specerijen.
Smaak
Rijk, vol en fruitig. Kersig. Rijp en toch ook elegant met goede zuren en zachte tannine.
Serveren bij
Heerlijk bij pasta, pizza en charcuterie
Land: | Italië |
Regio | Toscane |
Subregio/Classificatie: | IGP Rosso di Toscana |
Wijnhuis: | Ambre (Borgo dei Posseri) |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Cabernet Sauvignon, Canaiolo, Sangiovese, Syrah |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |