Over het wijnhuis
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
Wijngaard en regio
De druiven worden begin oktober geplukt in de wijngaarden rond Cerignola.
Vinificatie
Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 10-15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27 graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden op fles.
Geur
In de neus aroma's van rijp rood kersenfruit, cacao en koffie.
Smaak
De smaak is geconcentreerd en zwoel, dik, en vol rijp fruit. Aangevuld met prettige tannines.
Serveren bij
Lekker bij een sappige hamburger met bacon en barbecuesaus.
Land: | Italië |
Regio | Puglia |
Subregio/Classificatie: | IGP Puglia |
Wijnhuis: | Cantine Paradiso |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Nero di Troia |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 15% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |