Vinificatie
Deze rode wijn is geproduceerd uit de beste trossen. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Aansluitend worden de druiven 3 tot 4 maanden gedroogd. Het zogenaamde "appassimento" proces, waardoor het suikergehalte zo'n 25% tot 30% toeneemt. De krenten en rozijnen worden vervolgens omgezet in dikke most en samen met de schil en het sap langzaam gefermenteerd gedurende ongeveer 15 tot 20 dagen. De wijn is dan gescheiden en in roestvrijstalen tanks overgeheveld, waar aansluitend de malolectische fermentatie plaatsvindt. Na dit proces wordt de wijn vervolgens in kleine eikenhouten vaten gerijpt voor 12 tot 18 maanden.
Geur
In de neus aroma's van donker fruit, pruimen, framboos, gedroogd fruit en specerijen.
Smaak
De wijn is krachtig en complex, heeft aangename zuren en kan nog even bewaard worden. De eerste aanzet is fruitig met intense aroma's van donker fruit, gedroogd fruit en specerijen. De afdronk is pittig, aanhoudend met rijpe maar aangename tannine.
Serveren bij
De wijn past goed bij rijk stoofvlees, gerijpte harde kazen en steak.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | Amarone della Valpolicella DOCG |
Wijnhuis: | Vinai |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Rondinella, Molinara, Corvina |
Jaargang: | 2019 |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |