Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Alta 2023
€9,75
op voorraad
Fris en fruitig zomers lekker!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De Cave Anne de Joyeuse werd gebouwd in 1929 in de Haute Vallée de l’Aude in het district Limoux, dat ligt in de Franse Languedoc. De Languedoc-Roussillon regio heeft in de laatste jaren een behoorlijke verandering ondergaan. De tijd dat er uit dit gebied alleen maar alcoholische bulkwijn kwam, ligt definitief achter ons. Veel jonge wijnmakers hebben ervoor gekozen het roer definitief om te gooien en zijn zich volledig gaan richten op het maken van kwaliteitswijn. Deze kwaliteitsopmars houdt echter niet tegen dat veel wijngaarden, beplant met zeer oude wijnstokken, uit het beeld verdwijnen. Dit heeft te maken met de genereuze rooipremies die de Franse overheid uitvaardigt, welke tot gevolg hebben dat veel wijnboeren het bijltje erbij neergooien. Deze controverse ontwikkeling van wijnbouw in de regio Languedoc-Roussillon weerspiegelt de huidige situatie. Toch is de opmars van kwaliteit en diversiteit van wijnen nog steeds stijgende en uiterst veelbelovend.

Wijngaard & Regio

Alle druiven komen van wijnstokken die gelegen zijn in gebieden die profiteren van klimatologische omstandigheden. De Merlot en Carbernet Franc in het Westen, onder invloed van de Oceaan, geplant op een klei-kalksteen helling. Dit geeft de wijn zijn bekende. De Syrah en Malbec in het Noord-Oosten, onder een mediterrane invloed, geplant op fijnere kleigronden.

Vinificatie

Een zorgvuldige selectie druiven (Malbec - Cinsault - Syrah) worden 's nachts geoogst om de frisse aroma's intact te houden. 

Geur

In de neus aroma's van rood fruit citrus en grapefruit.

Smaak

De wijn is fris en vol rood fruit. De afdronk is zacht en kruidig.

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij salades op een zomerse dag of als aperitief.

Land:
Regio
Subregio/Classificatie:
Wijnhuis:
Wijnsoort:
Druivenras:
Jaargang:
Alcoholpercentage:
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur:
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee