Over het wijnhuis
Finca Bacara is een jong wijnhuis welke in 2015 gestart is met de productie van kwaliteitswijn. Het wijnhuis focust zich voornamelijk op de Monastrell druif, net zoals de rest van het gebied.
Finca Bacara ziet de productie van wijn als een creatief proces en dit is ook zeker terug te zien in de prachtige etiketten. Net zoals de wijnen is het een samensmelting van oude- en futuristische elementen. Het wijnhuis wil haar impact op het milieu tot het minimale beperken. Daarom produceren ze ook enkel volledig veganistische wijnen.
Wijngaard en regio
De wijngaarden bevinden zich in Jumilla, een gebied dat zich typeert door warme temperaturen en veel zon, en liggen op een hoogte van 900 meter boven zeeniveau. De bodem is kalkachtig waardoor ze uitermate geschikt is voor de productie van wijn, kalk houdt vocht vast dus de droge periodes kunnen overbrugd worden.
Vinificatie
De druiven zijn met de hand geplukt en hebben maceratie van 15/25 dagen in stalen tanks ondergaan. Aansluitend heeft de fermentatie plaatsgevonden onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens heeft de wijn 3 maanden op Amerikaans eikenhout gerijpt, voor de toevoeging van delicate houttonen en complexiteit aan de wijn.
Geur
In de neus aroma's van rijp rood fruit aangevuld met tonen van vanille.
Smaak
De smaak is eveneens fruitig en zwoel, maar ook zeker sappig. Een toegankelijke wijn zonder af te doen aan diepgang. Een keurige balans tussen het aanwezige fruit, de frisse zuren en het gebruik van hout.
Serveren bij
Heerlijk bij bbq gerechten, gegrild vlees, rijke pastasauzen maar ook op zichzelf als heerlijk glas.
Land: | Spanje |
Regio | Murcia |
Subregio/Classificatie: | Jumilla D.O. |
Wijnhuis: | Finca Bacara |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Monastrell |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 15-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |