Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vino Espumoso Blanco

Vino Espumoso Blanco

€10,00
op voorraad
De zomer in een fles met bubbels uit Spanje!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Op 1 juni 1949 huurde Josep Salart i Barris, geboren in Girona, de begane grond aan de Carrer de la Rutlla 103 in de stad Girona, die toen bijna aan de rand van het stadscentrum lag. 
De wijn kwam met de trein in Girona aan en werd per kar van het station naar de Carrer de la Rutlla vervoerd. Josep Salart was getrouwd met Maria Gabriel, die hem hielp met het bedrijf. Later, in 1954, verwierf Josep Salart een stuk grond aan Barcelona Road nr. 52, waar hij een magazijn bouwde met verschillende ondergrondse kelders die ongeveer 500 vierkante meter in beslag namen.
 
In de loop van 1990 zag het bedrijf om diverse redenen waaronder ruimte en logistiek de noodzaak om te verhuizen naar Vilablareix, een prachtig magazijn van 2.000 vierkante meter, om het bedrijf uit te breiden. De honderd jaar oude vaten op Carrer de la Rutlla en Carretera de Barcelona werden naar deze locatie verplaatst. Er zijn er nu ongeveer twintig met capaciteit van 200.000 liter wijn. Ondertussen, in 1962, waren Josep Salart en Maria Gabriel’s dochter, Carme Salart, bij het bedrijf gekomen, en in 1970, Josep Oliva, haar echtgenoot. Twee van de kinderen en kleinkinderen van de oprichter, Oriol en Jordi Oliva i Salart, wonen sinds 2000 in het huis en zijn nu de derde generatie. Tegenwoordig is het bedrijf uitgebreidt naar nieuwe markten, waarbij verschillende van haar eigen merken worden verpakt, waaronder deze heerlijke mousserende wijn die wij presteren onder de naam Cinco.
 
Wijngaard en regio
 
De druiven komen uit Penedes.
 
Vinificatie
 
-
 
Geur
 
In de neus aroma's van rijp citrusfruit en abrikoos. 
 
Smaak
 
Een zeer toegankelijke fruitige bubbel vol smaak van rijp fruit.
 
Serveren bij
 
Dit is de ideale zomerse dorstlesser op een terras of in de tuin.
 
Land: Spanje
Regio Penedes
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Cellers de perello
Wijnsoort: Mousserend
Druivenras: Parellada, Xarel. Lo, Macabeu
Jaargang: nvt
Alcoholpercentage: 10.5%
Inhoud: 1L
Serveertemperatuur: 9-12 graden
Afsluiting: Beugelsluiting
Bio: Nee