Over het wijnhuis
In het midden van het DOCG Valdobbiadene gebied in Veneto ligt Col San Martino, een klein dorpje in de glooiende Prosecco heuvels. Een oud huisje in het centrum van het dorp is stap voor stap omgebouwd tot het wijnhuis van Mongarda. De familie produceert enkel mousserende wijnen zoals Frizzante, Prosecco's en Methode Champagne waarvan de twee Prosecco's het meest belangrijk zijn.
De familie heeft als doel om elke wijn haar eigen unieke karakteristieken mee te geven door verschillen welke ontstaan door het terroir en klimaat in stand te houden. Door zo weinig mogelijk in te grijpen tijdens het vinificatie proces behoudt elke wijn haar persoonlijkheid.
Wijngaard en regio
Het gebied waarin de wijngaarden van Mongarda liggen bevindt zich tussen 50 en 500 meter hoogte en is in 2019 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Een prachtig gebied met prachtige wijnen!
Vinificatie
Deze mousserende topwijn wordt gemaakt volgens de martinotti methode.
Geur
In de neus rijke aroma's van rijp fruit en bloemen.
Smaak
De smaak is perfect in balans met een zachte mousse, een heerlijk droog glas van uitzonderlijk hoge kwaliteit.
Serveren bij
Heerlijk als feestelijk aperitief als alternatief voor bijvoorbeeld champagne. Heerlijk bij oesters en andere schelpdieren.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | Valdobbiadene DOCG |
Wijnhuis: | Mongarda |
Wijnsoort: | Mousserend |
Druivenras: | Glera |
Jaargang: | Non-Vintage |
Alcoholpercentage: | 11.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 6-8 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |